El concurs televisiu Top Chef ha començat aquesta setmana la seva tercera temporada, i ho ha fet amb una manresana a les seves files. Es tracta de la cuinera Montse Estruch, nascuda fa 57 anys a la capital del Bages, tot i que ha viscut la major part de la seva vida fora de la seva ciutat natal.

Estruch és la xef del restaurant El Cingle, de Vacarisses, localitat on viu des dels quinze anys. Va néixer i va cursar els estudis primaris a Manresa però de ben joveneta es va traslladar a Vacarisses amb els seus pares, que es van fer càrrec de l'Hostal del Poble del municipi l'any 1976. Dues dècades més tard, el 1997, Estruch va emprendre una renovació a fons de l'establiment, fins a convertir-lo en un dels referents de la zona. Durant aquests anys, el restaurant ha estat guardonat amb una estrella de la prestigiosa guia Michelin; distinció que ha perdut recentment.

A banda del seu vessant com a restauradora, Montse Estruch també ha publicat diversos llibres de cuina, entre els quals n'hi ha un de commemoratori del 25è aniversari d'El Cingle i dos de dedicats únicament a la cuina mediterrània.