La zona de lleure del parc de l'Agulla es va condicionar el 1987. Des de llavors fins ara s'hi han anat fent actuacions, però ara Aigües de Manresa i la Junta de la Sèquia es proposen invertir-hi un primer paquet de mig milió d'euros per millorar-lo i fer un salt endavant (vegeu Regió7 del 7 d'agost). El primer ha sigut la remodelació de tots els jocs infantils.

Ara ja no hi ha els tobogans o els gronxadors típics i tradicionals, sinó que tots aquests elements s'han substituït per jocs de fusta que s'han importat d'Alemanya.

"S'hi ha guanyat molt", opina el director-gerent d'Aigües de Manresa, Josep Alabern. "Hi ha més visibilitat i queden molt integrats a l'entorn". Encara falta posar alguns bancs per seure. Per a Alabern, és "un atractiu més del parc" que substitueixen als anteriors "que havien quedat obsolets. Ja havien fet la seva funció".

Hi ha tres espais diferenciats. La zona amb jocs per als més petits, el sector on es concentren el major número de jocs entre els quals un tobogan, casetes de fusta, un gronxador on cap més d'un nen o una barca. El tercer són troncs per on cal passar fent exercicis d'habilitat.