Regió 7
CRISI HUMANITÀRIA

Manresa albergarà els refugiats en grans equipaments durant les primeres setmanes

L'Ajuntament fa una llista dels espais disponibles per ubicar en grups les persones que han arribat

14.09.2015 | 08:00
Concentració a Manresa en solidaritat amb els refugiats que han arribat a la UE, dimecres
Concentració a Manresa en solidaritat amb els refugiats que han arribat a la UE, dimecres

L'Ajuntament de Manresa està inventariant els equipaments grans de la ciutat amb prou capacitat per albergar refugiats que arribin a Catalunya durant les primeres setmanes, abans d'ubicar-los en habitatges on puguin residir; tot i que encara no s'ha concretat quins espais en podrien acollir. Aquesta és una de les tasques que porta a terme l'Ajuntament a l'hora de preparar l'arribada de les persones que han passat les fronteres de la UE fugint dels conflictes de l'Orient Mitjà, i que se sumen a les que ja estan elaborant altres consistoris de la Catalunya Central.
Els governs locals, juntament amb la Generalitat i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, han explicat que l'arribada de refugiats a territori català es dividirà en dues fases. En la primera, que durarà poques setmanes, se'ls ubicarà en grans grups en albergs i equipaments amb suficient capacitat. Les ONG i tècnics de l'àmbit social de les diferents administracions atendran els refugiats i els explicaran com és el país d'acollida. També se'ls donarà assistència jurídica per aconseguir l'asil polític.

Manresa participarà en aquesta primera fase ubicant en espais grans de la ciutat els refugiats de forma eventual. Altres ajuntaments de les comarques centrals, com els de Berga i Igualada, han descartat albergar grups grans en el procés d'arribada perquè asseguren no disposar d'equipaments per acollir-los en el nucli urbà.

Per altra banda, l'Ajuntament de la capital bagenca també està buscant habitatges, de titularitat privada i pública, perquè s'hi puguin instal·lar un cop hagin finalitzat les tasques d'acollida. De fet, aquesta és la segona fase del procés, la ubicació dels refugiats en pisos. Una tasca en la qual sí que estan immerses altres capitals comarcals de la regió central, com Berga i Igualada, entre nombrosos municipis que han confirmat la predisposició de rebre'n. De fet, els bisbats de Vic i Solsona -a instàncies de la crida del papa Francesc- també s'han sumat a la iniciativa i han demanat que cada parròquia aculli una o dues famílies de refugiats. Una tasca que estarà coordinada per Càritas, que assumirà el pagament de les necessitats bàsiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

Comença la segona fase de les obres a l´antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa

La nova actuació consisteix en la rehabilitació de les façanes interiors del claustre. Avui s'ha...

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

L´estalvi energètic guanya adeptes, malgrat la fama de car que té tot el que és ecològic

Empreses dedicades a l'aïllament de les cases s'afegeixen al boom de la biomassa a l'Ecoviure

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

Interès pels testimonis d´activisme mediambiental

L'activitat s'incloïa en la fira i en la Manresa Solidària

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema