L'Ajuntament de Manresa afronta fins a final d'any un període d'intensa feina de planificació estratègica.

L'Acord d'Investidura i Governabilitat signat per CiU i ERC l'11 de juny incorpora un calendari que estableix que en 6 mesos -ara ja en queden 3- s'ha d'haver aprovat un Pla Local d'Habitatge i elaborat el Pla de Ciutat 2015-2019 i un pla estratègic per coordinar les ajudes a persones amb necessitats.

En el mateix període de temps s'ha d'haver elaborat un programa contra la pobresa infantil i realitzat una auditoria de l'espai públic.

Els compromisos calendaritzats no s'acaben aquí i, segons consta en el document, en un any ???-el juny del 2016- s'han d'haver assolit 100 habitatges de lloguer social i, en un any i mig -el desembre del 2016-, cal haver provat provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Feina de negociació

La feina de negociació del nou pla urbanístic tindrà molt gruix, perquè caldrà haver resolt les al·legacions -el termini de presentació acaba el 30 de setembre- i hi ha fortes diferències entre Convergència i Esquerra. L'acord estableix que s'aprovarà "amb el màxim consens polític i social, abans de finalitzar el 2016".

Sis mesos abans s'haurà hagut d'enllestir la feina per reestructurar l'empresa municipal Forum per tal que sigui una eina eficaç en la gestió de programes de mediació per a lloguers socials i d'Aval lloguer amb l'objectiu d'aconseguir els ja esmentats 100 pisos socials.