CiU i ERC han d´enllestir nous plans de ciutat i de serveis socials en tres mesos

Abans d'acabar l'any també s'hauria d'haver fet una auditoria de l'espai públic i un programa contra la pobresa infantil

15.09.2015 | 12:19
Imatge de grup de representants de CiU i ERC el dia de la signatura del pacte del Balç, l´11 de juny passat.
Imatge de grup de representants de CiU i ERC el dia de la signatura del pacte del Balç, l´11 de juny passat.

L´Ajuntament de Manresa afronta fins a final d´any un període d´intensa feina de planificació estratègica. L´Acord d´Investidura i Governabilitat signat per CiU i ERC l´11 de juny incorpora un calendari que estableix que en 6 mesos –ara ja en queden 3– s´ha d´haver aprovat un Pla Local d´Habitatge i elaborat el Pla de Ciutat 2015-2019 i un pla estratègic per coordinar les ajudes a persones amb necessitats.

En el mateix període de temps s´ha d´haver elaborat un programa contra la pobresa infantil i realitzat una auditoria de l´espai públic.
Els compromisos calendaritzats no s´acaben aquí i, segons consta en el document, en un any ­­­–el juny del 2016– s´han d´haver assolit 100 habitatges de lloguer social i, en un any i mig –el desembre del 2016–, cal haver provat provisionalment el nou Pla d´Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

Feina de negociació

La feina de negociació del nou pla urbanístic tindrà molt gruix, perquè caldrà haver resolt les al·legacions –el termini de presentació acaba el 30 de setembre– i hi ha fortes diferències entre Convergència i Esquerra. L´acord estableix que s´aprovarà «amb el màxim consens polític i social, abans de finalitzar el 2016».

Sis mesos abans s´haurà hagut d´enllestir la feina per reestructurar l´empresa municipal Forum per tal que sigui una eina eficaç en la gestió de programes de mediació per a lloguers socials i d´Aval lloguer amb l´objectiu d´aconseguir els ja esmentats 100 pisos socials.

De manera encara més immediata, abans d´acabar l´any, caldrà crear una taula del tercer sector amb la participació de totes les entitats vinculades i els tècnics i grups municipals, amb la finalitat d´elaborar un pla estratègic transversal per planificar, coordinadament, les polítiques d´igualtat i les ajudes a les persones amb necessitats per tal que es puguin maximitzar els recursos, evitant duplicitats.

El nou govern té en aquests moments 3 mesos per elaborar el Pla de Ciutat 2015-2019, que ha de marcar les prioritats i direccions de govern de l´Ajuntament de Manresa durant l´actual mandat i que ha de ser treballat i debatut amb l´objectiu de cercar la màxima sintonia entre la ciutadania, les entitats i l´administració.

El document serà presentat el gener del 2016. En el marc del Pla de Ciutat hi haurà un bloc específic que incorporarà les actuacions per a la rehabilitació i promoció d´habitatge, la millora de l´espai públic i l´accessibilitat, la mobilitat, els programes socials, de foment de la vida comunitària i de promoció de l´activitat econòmica al Centre Històric.

Contra la pobresa infantil

Altres compromisos molt immediats són actualitzar el Pla local d´habitatge per ser aprovat abans d´acabar el 2015 i elaborar un Programa contra la pobresa infantil, ja per al curs 2015-2016, amb l´objectiu de detectar i solucionar el problema de la fam a Manresa, especialment entre els infants, buscant noves estratègies, també fora del curs escolar, que és quan es poden quedar sense cap àpat. Al marge de l´elaboració d´aquest programa, l´Ajuntament ja ha actuat aquest estiu per garantir-ho mitjançant els centres oberts.

A més es va acordar fer una auditoria, durant els primers sis mesos de mandat, per detectar, prioritzar i calendaritzar les actuacions més necessàries en col·laboració amb les entitats veïnals. L´auditoria serà la base d´un pla de xoc per millorar el manteniment dels barris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

Usuaris drets o sense servei , el pa de cada dia per la vaga de xofers de Bages Exprés

El comitè s'ha reunit amb el departament de Treball just quan arrenca la segona setmana de...

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Obren el termini per contractar 55 monitors per al Campi Qui Jugui

Des d'avui i fins al 3 de novembre és obert el període de sol·licituds per treballar com a...

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

El museu ja té feta la rampa de 39 metres per accedir-hi per la plaça de Sant Ignasi

L'alcalde anuncia per a la tardor del 2017 la fi de les obres a l'antic col·legi de Sant Ignasi,...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema