La nova escola pública de Manresa, situada en una ala de l'antiga seu del Centre Tecnològic de Manresa (CTM), va arrencar ahir a les 9 del matí amb una desena d'infants de P3 (d'entre 2 i 3 anys) i dues mestres. L'escola, que aquest curs tindrà una única línia de P3, acollirà un total de 25 alumnes, que s'aniran incorporant progressivament, fins que el dia 28 l'anomenat període d'adaptació quedi completat.

Durant tot aquest curs el nou centre dependrà de l'escola Sèquia -de fet, ha estat batejat com a Sèquia 2-, i s'espera que a partir del curs vinent ja funcioni de manera autònoma. L'escola consta actualment d'una àmplia l'aula de P3, d'una de P4 -que aquest curs farà les funcions d'aula de psicomotricitat-, d'un espai polivalent -que serveix de menjador i dormitori per a la migdiada-; de dos despatxos (un dels quals es vol reconvertir en sala de contes i d'ordinadors); i d'un pati que s'ha adequat entre dos dels cossos de l'antic CTM. El pati, ben aplanat i amb sorra, de moment és força prosaic, amb un petit sorral i una font. La mestra responsable de l'escola, Eva Cunill, que, juntament amb la Sònia, són les tutores d'aquest grup de P3, explicava ahir que estan "satisfetes amb l'espai que s'ha convertit en escola perquè és ampli i lluminós, amb tot el mobiliari ben adaptat a infants petits". Cunill sí que admet, però, que demanarà a l'Ajuntament que es millorin algunes zones, com el pati, "on volem fer un petit hort urbà". Cunill assenyala que "ser una escola nova i amb pocs nens té avantatges: de seguida ens coneixem tots, l'ambient és familiar i els pares i mares s'hi han involucrat molt, col·laborant en tot el possible". L'escola tindrà servei de menjador i serà a càrrec de l'empresa de càtering El Tec, que els distribuirà menjar calent que no necessita ni passar pel microones.

Ahir, a les deu del matí, tot i ser el primer dia d'escola per a tots els infants, es respirava un ambient calmat al centre. Sense plors ni baralles, les mestres, l'Eva i la Sònia, ajudaven els infants a recollir la carmanyola de l'esmorzar i a posar-se les jaquetes per sortir al pati i estrenar pales, galledes i pilotes.

Recordem que aquest mateix edifici també acollirà els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Protètic Dental en Formació Dual del Campus Professional UManresa. Les classes començaran entre el 21 i el 28 de setembre i tindran un màxim de 30 alumnes.