Els alumnes de l'Institut Cal Gravat han començat aquest dilluns el curs a les noves instal·lacions del centre. D'aquesta manera han deixat enrere els sis anys dins els mòduls prefabricats on han hagut de fer les classes. Aquest era un moment molt esperat per a tots ells, però també per la direcció i els professors de l'institut.

El centre comença el nou curs amb 400 alumnes dividits entre els estudis d'ESO, Batxillerat i Formació Professional bàsica. Els alumnes de cada curs han arribat a les aules de forma esglaonada perquè "es puguin fer seu l'institut", ha explicat el director del centre, Toni Massegú, qui també ha assegurat que l'inici de curs ha anat "tal com estava previst".

Els primers a entrar a les noves instal·lacions han sigut els quatre grups de primer d'ESO, ho han fet a les vuit del matí i, en aquest cas, era necessari que el director del centre i el personal docent indiquessin als estudiants quin era el seu grup per iniciar el curs amb normalitat. Alguns d'ells, no només han conegut les noves instal·lacions sinó que també han fet la primera presa de contacte amb els nous companys. Al cap d'una hora han arribat els alumnes de segon d'ESO, en total tres grups, que no han tingut tantes dificultats per saber quina era la seva aula.

Al llarg del matí han arribat la resta d'alumnes, dos grups de tercer i quart d'ESO, dos grups de primer de Batxillerat i un grup de segon. L'entrada s'ha fet de forma esglaonada per evitar aglomeracions i perquè els estudiants "es puguin fer seu l'institut". El director del centre ha reconegut que es mira el trasllat "amb respecte" perquè és un institut de 4.000 metres quadrats, molt més gran que l'anterior, i perquè el personal "s'ha d'adaptar a les noves dimensions de les instal·lacions". "Era un trasllat molt esperat i ara segur que estarem molt millor", ha afegit.

El nou centre, que permet deixar enrere es mòduls prefabricats, s'ha construït en un any i mig i ha tingut un pressupost de 5,2 milions d'euros. Massegú ha manifestat que són unes instal·lacions "molt modernes" que compten amb tres laboratoris, dos tallers de tecnologia, una biblioteca, una sala polivalent i una aula de dibuix a part de les vint aules. El director ha destacat que es tracta d'un centre "obert al barri i a la ciutat" perquè no cal accedir a dins l'Institut per poder fer ús de la biblioteca i de la sala polivalent.