A final d'aquest mes obrirà portes, al carrer de Jaume I, una associació privada de consumidors de cànnabis. Aquest establiment s'ubicarà en una planta baixa on fins fa poc hi havia un frankfurt que fa uns mesos va tancar portes.

El club, segons ha pogut saber aquest diari, s'inscriu en la categoria de les entitats privades destinades al consum d'aquesta substància. Es tracta d'espais on es reuneixen consumidors que prèviament s'han inscrit com a socis del local per adquirir cànnabis per a ús propi.

Com que l'accés a aquesta substància no es fa en a la via pública sinó en un recinte privat, aquesta activitat no constitueix una infracció. De fet, els impulsors del local manresà ja regenten establiments d'aquest mateix tipus en altres localitats catalanes on duen a terme altres activitats a banda del consum de cànnabis.

Tot i que l'establiment encara no està obert, en els darrers dies ja s'ha registrat moviment d'obres a l'interior del local, fet que ha cridat l'atenció d'alguns veïns de la zona.

No serà, però, ni el primer ni l'únic establiment d'aquest tipus que hi ha a la capital del Bages. En els últims anys, i aprofitant els buits legals que hi ha en aquesta matèria i la popularització d'aquest tipus d'espais en altres localitats, a la ciutat han obert portes diversos espais privats dedicats a aquesta activitat.