A la sortida de Manresa per carreter a en direcció al barri de Sant Pau i a Barcelona es formen bassals enormes cada cop que plou que posen en perill la seguretat dels conductors i deixen xopes de cap a peus les persones que hi passen caminant.

Més enllà del Pont Vell hi ha una vorera estreta i poc transitable pel costat de la ciutat i una vorera de construcció recent, més ampla i sense pavimentar, pel costat del riu fins a enllaçar amb el camí de la font de Sant Pau.

La nova vorera facilita el pas als vianants de l'Anella Verda, però a l'alçada de la jardineria Santacreu té l'inconvenient greu d'embassar molta aigua a la carretera.

Aquest és un punt baix on hi arriba aigua dels dos sentits de la carretera, del Pont Vell i de Sant Pau, que no troba sortida i en conseqüència s'embassa.

El pendent de la mateixa carretera fa que s'acumuli l'aigua al costat del riu i formi un gran bassal al carril de circulació en sentit Barcelona, mentre que hi ha un desguàs gairebé inútil a l'altre costat.

Alguns vehicles en sentit Barcelona opten per envair el carril contrari de la carretera per esquivar el bassal, mentre que altres el travessen i provoquen una gran esquitxada i queden frenats de sobte. Per si el fet no suposés prou risc d'accident, s'hi afegeix que precisament aquí hi ha el trencall per entrar a l'establiment de jardineria i al sector del Refino.