El probiòtic antituberculosi creat pel microbiòleg manresà Pere-Joan Cardona i el seu equip es comercialitzarà el 2017 a Espanya i, en una segona fase, a la resta d'Europa. Serà fruit d'un acord de Manremyc, l'empresa de biotecnologia creada per Cardona per desenvolupar el complement nutricional, amb la farmacèutica Reig Jofre, que preveu invertir-hi 0,5 milions d'euros els dos propers anys.

El juliol passat la notícia va ser que el probiòtic Nyaditum resae es vendria a partir de l'any vinent a l'Índia -el país amb més incidència de la tuberculosi- gràcies a un acord de Manremyc amb l'empresa Tablets India. Ara, fa un nou pas endavant en la seva comercialització, en aquest cas a Europa, i de la mà de Reig Jofre, que neix el 2014 com a resultat de la fusió per absorció de la companyia farmacèutica nascuda a Barcelona el 1929 Laboratori Reig Jofre SA per la companyia Natraceutical SA, referent a Europa en el sector dels complements nutricionals de venda a la farmàcia amb la marca Forté Pharma. Fruit d'aquesta absorció, la seu de l'empresa es va traslladar de València a Barcelona. Reig Jofre cotitza al mercat continu de la borsa espanyola.

L'empresa liderarà les fases de desenvolupament i de comercialització a Europa del probiòtic, que inclouran la incorporació del Nyaditum resae com a novel food en els registres de l'Agència Europea de Seguretat Alimentària, així com la seva producció a les instal·lacions de Reig Jofre.