L'últim bus del servei estrenat aquesta setmana entre Manresa i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) modificarà el seu horari a partir de dilluns per adaptar-se a les demandes dels estudiants. A partir de dilluns vinent, el darrer bus de tornada, que sortia a les 7 del vespre de Bellaterra, ho farà a 1/4 de 8 del vespre.

El motiu del canvi és, segons l'operador que ofereix el trajecte, les queixes d'una part dels usuaris demanant el canvi d'hora. La petició venia motivada pel fet que algunes de les classes de la universitat acaben justament a les 7, de manera que si el bus marxava a aquella hora, els alumnes havien de marxar una estona abans que acabessin les lliçons per poder arribar a temps d'agafar-lo.

A partir d'ara, amb la sortida retardada, els responsables del servei esperen que els estudiants tinguin marge de sobres per poder arribar a temps a la parada.

A banda d'aquest viatge, els horaris estrenats dilluns d'aquesta setmana inclouen tres viatges d'anada fins a la UAB, amb sortida a les 6.50, a les 7.30 i a les 13.35 h des de l'estació d'autobusos, tot i que també fan parada a la plaça de Valldaura. Pel que fa al trajecte de tornada des de Bellaterra, se'n fan dos: un a les 14.30 i el que a partir d'ara ho farà a les 19.15.

Arrancada satisfactòria

Ricard Costa, responsable de l'empresa que ofereix el servei, ha valorat satisfactòriament els primers dies de funcionament de la majoria dels nous viatges. L'únic entrebanc, deia, ha estat l'embolic amb els horaris, que espera que es resolgui a partir d'aquest dilluns.

Estudiants consultats han coincidit amb la valoració de Costa. Destaquen que fent el trasllat en bus retallen el temps de viatge de si el fan amb tren, i passen d'una hora i vint a cinquanta minuts.