El projecte de masoveria urbana de Càritas Manresa pren forma. Quatre usuaris de l'entitat treballen cada dia per arreglar els pisos on entraran a viure i pels quals pagaran una part del lloguer amb la seva mà d'obra. La previsió és que puguin entrar-hi a viure abans de les festes de Nadal.

Aquests treballs s'inscriuen dins el projecte de l'entitat benèfica per donar un sostre a persones que tenen dificultats per accedir a un habitatge. Segons aquest pla, quatre famílies s'encarreguen de rehabilitar el bloc de pisos ubicat al número 29 del carrer de Sant Miquel i, a canvi, s'hi podran instal·lar quan hagin acabat els treballs de millora. El material d'obra és a càrrec del propietari de l'immoble, mentre que els beneficiaris d'aquest servei pagaran una part del futur lloguer amb la seva feina, la que es correspon al valor pressupostat de la mà d'obra en condicions normals. Un cop superat aquest import, s'hi establiran a canvi d'un lloguer social simbòlic.

Després d'un inici d'obres centrat a buidar els pisos -alguns dels quals buits des de fa una dècada i amb munts de runa acumulada- els masovers de Càritas han començat aquesta setmana les tas-ques de polir les parets i començar a pintar. Abans, han hagut de tapar amb massilla els forats de broca de les parets i arreglar uns sostres que, en certs casos, presentaven vistoses esquerdes a causa de la humitat acumulada.