Dos laboratoris plenament equipats, oficines, aules noves de trinca i uns nous accessos a punt per estrenar. La Fundació Universitària del Bages (FUB) va inaugurar ahir de manera oficial les instal·lacions del nou edifici FUB2, ubicat a l'antiga seu del Centre Tecnològic de Manresa (CTM). El complex, fruit d'una inversió de prop de mig milió d'euros, entrarà en funcionament d'aquí a dues setmanes quan rebi els primers estudiants del Cicle Formatiu de Grau Superior de Pròtesis Dentals.

Les peces estrella del nou edifici de la universitat són els dos laboratoris que hi ha a la planta baixa, cadascun dels quals dedicat a una especialitat concreta. Així, un dels dos equipaments està reservat per als alumnes de primer curs, que treballaran en la confecció de pròtesis movibles; és a dir, les que es poden posar i treure fàcilment. Repartits en files de taules, cada estudiant disposarà d'un compartiment preparat per donar forma a les peces dentals. Les taules també disposen d'un prestatge per recollir el material que es desprengui dels treballs i un dispensador d'aire comprimit per poder mantenir l'espai net.

L'altre laboratori nou, en canvi, està pensat perquè l'utilitzin els alumnes del segon curs del cicle. Tot i disposar d'unes eines de treball molt similars a les de l'altre espai, en aquest cas treballaran en el disseny i modelatge de pròtesis fixes.

La principal diferència amb l'altre espai del mateix tipus és que aquest segon està connectat a una sala annexa preparada per al disseny digital de les peces, utilitzant ordinadors i impressores en tres dimensions. Tasques en què col·laboraran amb professionals de l'empresa Avinent, líder d'aquest sector. Aquest espai està separat de la resta del laboratori mitjançat una porta corredissa per evitar que la pols de les peces malmeti els ordinadors.