El ple de l'Ajuntament de Manresa va donar en la sessió de dijous el tret de sortida oficial a la reedició del pacte de ciutat per a la promoció econòmica i la cohesió social.

Tots els grups municipals, a excepció de la CUP, que es va abstenir, van votar a favor de la redacció d'un nou acord que substitueixi el que va ser vigent el mandat passat.

El pacte anterior va ser signat el 26 de març del 2013 i s'ha valorat molt positivament el grau d'assoliment dels seus objectius, a més de ser considerat "una òptima experiència de col·laboració entre l'estament polític i la societat civil", segons el dictamen aprovat.

Els signants del 2013 van ser els grups polítics municipals de CiU, PSC, ERC i PP i els agents econòmics i socials Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Federació Empresarial de la Catalunya Central, Unió de sindicats de CCOO i Unió Intercomarcal Bages-Berguedà d'UGT.

Ara comença la feina per tornar a consensuar un document que es considera estratègic a l'hora de guiar l'adopció de mesures urgents per pal·liar les situacions de vulnerabilitat social, a més d'intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació.

Precisament, la seva eficàcia real va ser un dels aspectes qüestionats per alguns grups de l'oposició. Dídac Escolà, de Democràcia Municipal (Podem), va advertir que, malgrat l'existència d'un primer pacte, "la situació econòmica i social de Manresa es troba en caiguda lliure i ja no sabem ni per quin pis anem".