Pares de la Catalunya Central s'adrecen a farmàcies temorosos que la cabellera dels fills -ara amb l'inici del curs escolar- pugui convertir-se en l'oasi perfecte per als polls. Per aquest motiu la comercialització de repel·lents està a l'ordre del dia i a les farmàcies de punts concorreguts de Manresa, com el passeig de Pere III, en venen uns quinze cada setmana. Aquesta dada denota que a la capital bagenca se'n venen pocs centenars, tenin en compte que hi ha una trentena de farmàcies.

La farmàcia Antoni Nogueras, al barri Vic-Remei de Manresa, explica que han augmentat lleugerament les vendes respecte del setembre de l'any passat. "Sí que hem notat un interès més gran dels pares al nostre establiment per adquirir repel·lents com a mesura de prevenció. Molts cops les vendes durant aquest mes de l'any depenen de les recomanacions dels centres educatius, ara que ha començat el curs escolar", explica el farmacètic responsable, Antoni Nogueras. A la farmàcia Cucurull Anguera, situada a l'extrem del passeig de Pere III que desemboca a la carretera de Vic, asseguren que en les darreres setmanes la comercialització de repel·lents ha crescut i que n'estan venent uns 15 cada setmana. Els treballadors de l'establiment afirmen que no hi ha cap plaga i que les xifres són les habituals en aquest període de l'any. L'interès dels pares per evitar que els fills tinguin polls ha portat aquesta farmàcia a col·locar una bona part dels productes que tenen per repel·lir-los a l'aparador amb un petit cartell per cridar l'atenció: "stop polls".

Els mestres de les escoles de primària controlen que els alumnes no tinguin polls tot el cursEls petits insectes posen en alerta la comunitat educativa dels centres de primària. La legió de mestres de les escoles no poden fer res contra els exèrcits diminuts que escullen, en molts casos, les aules com a camp de batalla per conquerir caps. Per aquest motiu, la direcció de les diferents escoles envien a casa els nens que en tenen per evitar un contagi massiu i que els alumnes d'una mateixa aula s'acabin contagiant.Els mestres els temen perquè saben que quan hi ha un nen amb polls, el contagi és molt ràpid. Corre com la pólvora. Per aquest motiu, la immediatesa a l'hora d'actuar és clau per evitar una petita plaga a les aules. Els docents estan en alerta tot el curs. En un dels centres consultats de la Catalunya Central, els responsables han assegurat que en aquesta primera setmana de classes ja han detectat un nen amb polls. Prefereixen no revelar-ho públicament per evitar crear alarma entre els pares. Les escoles tenen un protocol que segueixen exhaustivament en aquests casos.

Empreses comercialitzen tot d'utensilis per resoldre la molèstia dels petits insectes