Com se senten les persones que tenen cura d'algú que pateix una demència? És un dels temes que tractarà l'11a edició de la Jornada del Bages, Dia Mundial de l'Alzheimer, que tindrà lloc el 30 de setembre a la sala gòtica de l'Hospital de Sant Andreu. Es tracta d'una jornada multidisciplinària adreçada als professionals, de manera que cal inscripció prèvia. La previsió és aplegar 130 persones entre ponents i oients.

"Quan cuidem algú amb demència, nosaltres com ens sentim?", és l'enunciat de la conferència que pronunciarà, a 2/4 d'1 del migdia, Elisenda Reig, psicòloga clínica del Consorci Sanitari Integral-Hospital General de l'Hospitalet. La seva intervenció anirà acompanyada per fragments de l'obra "Dona i cadira" de Pilar Duocastella a càrrec del grup de teatre de l'ACR de Fals.

La jornada, que començarà a 2/4 de 9 del matí amb l'entrega de la documentació i acreditacions, inclourà, després de la presentació a cura dels organitzadors, una primera taula rodona sobre l'atenció multidisciplinària a les demències i la ruta assistencial de la demència, explicada pel doctor Pau Sánchez, director del Pla director Sociosanitari del Departament de Salut. La segona taula rodona, a 2/4 de 12 del migdia, se centrarà en què cal fer davant de l'alteració de la conducta d'una persona gran sola a la via pública. Hi participarà una treballadora social, una psiquiatra i una metgessa forense per analitzar cadascun dels interrogants que s'obren en una situació com a aquesta a nivell social, psiquiàtric i medicolegal.