Regió 7

El 34% dels casos atesos a la unitat de joc patològic ja són per addicció a Internet

L'ús abusiu dels jocs on-line i de les xarxes socials s'accentua

26.09.2015 | 07:53
Un noi connectat a Internet
Un noi connectat a Internet

Cada vegada més, les demandes de consulta que arriben a la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no tòxiques de la Divisió de Salut Mental d'Althaia són de pares preocupats per com els seus fills utilitzen Internet, les xarxes socials, o els jocs de rol on-line. Són nois i noies que en fan un ús desmesurat i que està provocant una disminució del rendiment acadèmic i una pèrdua d'interès per altres activitats que anteriorment consideraven gratificants.

La Unitat de Joc Patològic va detectar per primera vegada, l'any 2009, aquesta problemàtica quan un 10% dels casos que va atendre va ser per addiccions a jocs on-line.

Des de llavors la tendència ha anat en augment any rere any. Durant el passat 2014 un 34% de les consultes d'aquesta unitat han estat per valorar l'addicció als jocs de rol on-line i a les xarxes socials.

Especialment destacat és l'increment de 6 punts, respecte el 2013, de les consultes per addicció a les xarxes socials arribant al 10,8%. Un 23% de les atencions es fan a nens i adolescents d'entre 10 i 17 anys.

Eines per actuar

Davant d'aquesta situació els Mossos d'Esquadra i la Fundació Althaia han programat la xerrada "Com utilitzar les TIC sense perdre'n el control" -demà a les 7 de la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om de Manresa- dirigida especialment als pares amb l'objectiu d'oferir-los eines i pautes sobre el seu bon ús. També s'informarà i aconsellarà sobre aquest tipus d'addiccions, els signes d'alerta, i què es pot fer davant un problema d'aquest tipus.

Dirigida a pares i mares de nens, adolescents i joves, i també a professionals de l'àmbit educatiu i sociosanitari, l'objectiu principal de la xerrada és informar i aconsellar sobre les addiccions a les TIC i els signes d'alerta i estratègies de comunicació pares-fills.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

La Generalitat diu que els refugiats arribaran a Manresa «en breu»

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania visita el Centre de Protecció Internacional de la...

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema