La dissenyadora de moda Miriam Ponsa i l´Escola d´Art de Manresa col·laboren en la formació dels estudiants del segon curs del cicle d´il·lustració en una iniciativa que permetrà els alumnes participar en les creacions de passarel·la. Miriam Ponsa destaca per la seva passió per l´experimentació amb textures i materials i vol donar l´oportunitat als estudiants de l´Escola d´Art de Manresa d´innovar i poder conèixer de primera mà les tècniques que barregen el tèxtil amb la serigrafia en moda.

Miriam Ponsa ja ha col·laborat amb l´Escola Municipal d´Art Gaspar Camps d´Igualada per a la col·lecció Dones Mula, que va ser reconeguda com a la millor col·lecció Primavera-Estiu 2015 a la 080 Barcelona Fashion Week i espera amb aquesta nova proposta transmetre la importància del treball en equip i aprofitar el gran enriquiment que li suposa la possibilitat d´estar amb persones que aportin propostes fresques.

Miriam Ponsa i part del seu equip van formar-se a l´Escola d´Art Manresa i el vincle amb el centre i la ciutat es fa evident, amb la necessitat de compartir el coneixement adquirit al llarg de tota la seva trajectòria professional i de poder inculcar la passió per la creació als joves talents del futur.

Des de l´escola consideren que la col·laboració oferirà una molt bona oportunitat pel seu alumnat de formar part d´un projecte real amb projecció internacional. El professorat valora molt positivament la iniciativa de treballar conjuntament amb Miriam Ponsa i el seu equip i poder gaudir de la seva experiència en el món empresarial i de disseny de moda.

L'Escola d'Art de Manresa va ser fundada el 1902, amb la intenció d'instruir i formar professionalment el jovent treballador de la ciutat, en l'àmbit tècnic i artístic. Entre els tallers monogràfics que oferix el centre, el curs de Serigrafia pretén fomentar la creativitat de l´alumne a partir de l´experimentació amb tècniques tradicionals i alternatives d´estampació, camp on Miriam Ponsa se sent plenament identificada i que utilitza sovint en seves creacions.