La primera edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc ja ha fet públiques les seves xifres: un miler de tiquets de degustacions venuts i uns 5.000 visitants, unes xifres que els organitzadors valoren de forma molt positiva.

La fira, que es va celebrar a la plaça Sant Domènec de Manresa, tenia com a objectiu donar a conèixer els productes agroalimentaris propis del territori del Geoparc (Bages, Moianès i Collbató) i promoure el consum de proximitat i de qualitat.

Per això, gairebé una vintena de paradistes de diferents sectors van exposar els seus productes i van oferir degustacions als visitants: olis, vins, embotits, làctics, pa artesà, mel, llegums i verdures.

A més, la fira gastronòmica es va completar amb una espai de recepció que donava informació sobre el Geoparc i amb diverses activitats, com tallers on ensenyaven a fer una coca, un tast d'olis o activitats adreçades als més petits i inspirades en les coves de Collbató o del Toll.

Els organitzadors han explicat que les xifres de públic i de degustacions han superat les expectatives, i tot i que a primera hora de la tarda el ritme d'afluència era fluix a causa de la calor, finalment la fira va allargar-se una hora més del que estava previst per poder donar resposta a totes les peticions de degustacions per part del públic.

A més, la majoria de paradistes s'han mostrat satisfets amb el volum de venda de producte que es va generar a la Fira. Els paradistes bagencs que hi van participar formen part del projecte Rebost del Bages, liderat pel Consell Comarcal del Bages, que vol contribuir a impulsar la producció agroalimentària de qualitat i donar a conèixer les elaboracions artesanes.