La Marxa per l'Anella Verda celebrarà el diumenge 4 d'octubre la cinquena edició que, enguany, per primera vegada, tindrà la sortida i l'arribada a la pista poliesportiva de la Font dels Capellans.

Els detalls de la nova edició van ser presentats ahir al migdia pel regidor d'Espai Urbà, Entorn Natural i Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; i pel representant de l'Esport Ciclista Manresà, Joan Solé.

Una caminada curta, una caminada llarga i una pedalada BTT en un circuit d'iniciació són les propostes d'aquesta edició per una prova que té la voluntat que sigui una festa popular que permeti descobrir nous indrets i conèixer millor l'entorn de Manresa, que ha esdevingut una zona de referència del lleure, amb espais singulars d'alt valor ambiental i paisatgístic, senders històrics, camins, miradors i molts racons per descobrir, ideals per fer-hi activitat física.

La Marxa està organitzada conjuntament per l'Ajuntament de Manresa i les entitats integrants de la comissió de l'Anella Verda de Manresa, amb l'assessorament tècnic del Centre Excursionista Montserrat per als itineraris a peu i de l'Esport Ciclista Manresà per a l'itinerari amb BTT.

La caminada curta tindrà un recorregut de 9 km i 100 metres de desnivell positiu, la caminada llarga serà de 16 km i 390 metres de desnivell positiu, que farà un recorregut per la zona de Viladordis cap al riu Llobregat i per espais de gran bellesa com els Tres Salts, les Tines, la Masia de les Hortes, la Font del Soroll o el Mirador de Rocatinyosa.