Entre desembre i gener, durant la campanya d'hivern, l'Ajuntament esporgarà i tallarà i substituirà plàtans del primer tram del passeig de Pere III. L'actuació és el resultat de la inspecció ocular realitzada per la Unitat de Parcs i Jardins després que el mes passat caigués la branca d'un plataner damunt la terrassa de La Xixonenca.

La branca despresa d'un plataner i que va caure damunt la terrassa d'un negoci del Passeig no va causar danys personals perquè era l'hora de dinar i no hi havia clientela, però sí un bon ensurt perquè feia vint centímetres de gruix.

Com va avançar aquest diari l'endemà de l'incident, l'Ajuntament va anunciar una inspecció de l'estat dels plàtans que, han informat fonts del consistori, va confirmar la necessitat de substituir algun dels arbres, així com l'esporga de gran part dels existents en aquest primer tram del Passeig, entre la muralla de Sant Domènec i la plaça de Crist Rei, per tal de descarregar de pes les capçades i fer-los més estables. Aquestes actuacions es faran durant la campanya d'hivern (desembre-gener). El que no ha estat possible concretar és la quantitat d'arbres que es tallaran per fer-ne la substitució.