Si l'Ajuntament de Manresa se'n surt de pelar la poma al voltant de la capella del Rapte -convencent els okupes que la Sala Ciutat s'ha d'enderrocar- l'espai que ha dissenyat el despatx d'arquitectura Batlle i Roig inclourà un minicamí de Sant Ignasi simbòlic amb vegetació representativa dels paisatges per on passen els pelegrins: Loiola, Ebre, Montserrat i Manresa.

L'avantprojecte redactat pel despatx d'arquitectura Batlle i Roig assegura que el que es pretén aconseguir és un resultat coherent i unitari amb l'actual plaça de Sant Ignasi de tal manera que sigui percebuda com un únic espai públic a l'entorn de la Capella del Rapte.

Segons els redactors, abans de plantejar la intervenció s'han ponderat les diferent solucions a adoptar per maximitzar les prestacions amb el mínim d'inversió. I les conclusions a què s'ha arribat passen per definir un àmbit d'actuació de 1.008 m2, que és bàsicament la superfície de la Sala Ciutat un cop enderrocada.

El solar resultant després de l'enderroc limitarà a l'est amb el Museu Comarcal de Manresa, a l'oest amb la capella del Rapte, al nord amb la Via Sant Ignasi i al sud amb l'actual plaça Sant Ignasi.

L'enderroc de l'edifici inclou la retirada de la totalitat de les soleres, així com de totes les contencions i fonamentacions existents (sempre que no posi en perill l'estabilitat de les edificacions o elements de l'entorn).

El nou espai públic estaria destinat bàsicament a vianants i disposa de recorreguts perfectament accessibles, petites zones d'estada i amb una forta presència de la vegetació.

L'ordenació pren com a referència els criteris establerts a la plaça ja executada i perllonga el llenguatge de franges de paviment per generar un nou sistema de recorreguts que garanteixen la relació de la plaça amb la Via Sant Ignasi a l'entorn de la capella del Rapte i resolen la seva topografia.

D'aquesta manera, el despatx d'arquitectura considera que es compleixen els condicionants de la intervenció, que són definir una nova ordenació que doni continuïtat a la plaça Sant Ignasi existent a l'entorn de la capella del Rapte fins a la Via Sant Ignasi; resoldre convenientment la relació del nou espai públic amb la capella del Rapte i el Museu Comarcal i prendre com a referència els criteris d'acabats i elements de mobiliari de la plaça existent per tal d'assolir un proposta unitària.