Dissabte se celebrarà a la Casa Flors Sirera de Manresa la trobada del Fòrum 2015 de solidaritat, que pretén posar a debat qüestions clau sobre els moviments socials que hi ha en l'actualitat. La jornada, que es titula "Eines per a una societat transformadora", s'inscriu dins el programa d'actes de la Setmana Solidària d'enguany.

Els actes començaran a les 10 del matí amb el parlament de benvinguda i un esmorzar amb cafè de comerç just. Guiarà l'acte l'activista Martí Olivella, que també conduirà el debat que ha de portar a l'elaboració conjunta d'un "full de ruta" col·lectiu per a la renovació de les entitats.

La segona xerrada serà a 2/4 de 2 del migdia i tractarà de la sobirania energètica a partir de les experiències de la Xarxa creada per associacions, col·lectius i una seixantena de ciutadans per fer un front polític per a la transformació en el camp de les energies.

A les 4 de la tarda es farà l'últim dels tallers del fòrum, amb el títol "Emocions i Moviments Socials. Té a veure?" amb Maria Navarrete, màster en educació emocional; i Albert Bover, màster en ecologia emocional i psicòleg.

La inscripció és oberta tant a particulars com a entitats.