La sala Gòtica de l'Hospital de Sant Andreu acollirà avui l'onzena Jornada Mundial del Dia de l'Alzheimer al Bages, que reunirà 140 professionals del sector -el màxim que preveu la capacitat de l'acte- per debatre diferents aspectes mèdics i socials de la malaltia.

Després de la inauguració protocol·lària, el programa d'actes començarà a 2/4 de 10 del matí, amb una taula rodona sobre l'atenció a persones amb demència. La segona xerrada, al voltant del migdia, girarà al voltant de les reaccions en societat davant conductes pròpies de la malaltia i, finalment, l'última taula rodona tindrà com a eix central el paper i la cura del cuidador dels malalts. Aquest darrer bloc també inclourà la interpretació de diversos textos teatralitzats de l'obra Dona i cadira, de Pilar Duocastella, a càrrec dels intèrprets del Grup de Teatre de l'A.C.R. de Fals.

A la tarda es faran tres tallers sobre aspectes pràctics que es duran a terme en grups reduïts, enfocats a l'atenció personalitzada, la mobilització de pacients i la comunicació amb persones desorientades.