Diversos operaris de l'empresa encarregada de l'enderroc de la Sala Ciutat de Manresa han iniciat aquest dijous els treballs preliminars. Els treballadors han començat a fer inventari de l'equipament i a enderrocar els sostres i els envans interiors de l'edifici. Tot i que la decisió d'enderrocar la Sala Ciutat es va prendre per unanimitat en un ple municipal, l'acció estava aturada des de feia mesos, ja que un col·lectiu de la ciutat va ocupar l'espai. Es tracta de la plataforma 'Recuperem la Sala Ciutat', que reclamava l'aturada de l'enderroc per fer-ne un equipament autogestionat amb un ús social. Amb tot, feia més de dos mesos que els okupes no muntaven cap acte dins de les instal·lacions.

Els treballs que han començat aquest dijous han consistit en la preparació de l'interior de l'equipament amb l'enderroc de sostres i envans. Un cop s'hagi completat aquesta primera fase es desenvoluparà la part més visible de l'actuació que serà l'enderroc de les parets exteriors. De moment, aquest dijous els treballs passaven força desapercebuts perquè tan sols es podia observar la runa a través de les reixes del teatre, que es mantenien tancades mentre els operaris treballaven al seu interior.

Durant tot el dia també hi ha hagut nombrosa presència policial al voltant de la Sala Ciutat com a mesura preventiva davant la polèmica que aquest enderroc ha generat des de principi d'any. El mes de gener la plataforma 'Recuperem la Sala Ciutat' va ocupar l'equipament per reclamar l'aturada de l'enderroc i va programar una oferta cultural alternativa per reivindicar la seva utilitat. Els darrers mesos, però, la plataforma no ha fet cap tipus d'activitat a l'edifici.

Coincidint amb l'ocupació de la plataforma, a finals del mes de gener l'Ajuntament de Manresa va publicar un informe tècnic sobre la situació de la Sala Ciutat que determinava que l'edifici no reunia les mínimes condicions de seguretat. Els tècnics van assenyalar que la instal·lació elèctrica interior no havia estat revisada en els últims 8 anys i feien constar que els ocupants s'havien connectat directament a la xarxa elèctrica, sense disposar de comptador ni d'elements de protecció amb "un risc important d'electrocució o incendi".

La plataforma ha convocat a través de les xarxes socials una concentració de rebuig a l'enderroc aquest mateix dijous a partir de les vuit del vespre. Alhora també ha publicat un comunicat que condemna "el silenci davant un informe tècnic elaborat per 'Arquitectes sense fronteres' que demostra que l'equipament està en bon estat" i que indica que les infraestructures malmeses "es poden habilitar sense invertir grans quantitats de diners". També critica que el consistori "prioritzi una ciutat aparador, turística i de cara a fora, que una ciutat que mira endins i es preocupa per les persones que hi viuen".