Entre les al·legacions presentades pel grup municipal del PSC al nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) hi figura una demanda explícita que el document faci marxa enrere en les modificacions de planejament plantejades per facilitar l'ampliació de l'hipermercat Carrefour al sector dels Trullols de Manresa.

L'al·legació formulada pel grup polític d'oposició explica que el nou pla general urbanístic, en l'actual fase d'aprovació, planteja canvis de paràmetres de la gran superfície comercial dels Trullols que possibilitaran de manera efectiva "doblar la superfície comercial existent davant l'oposició actual manifestada per totes les associacions de comerciants i botiguers de la ciutat que no consideren suficients les contrapartides anunciades fins ara -no sabem si explicitades o no en algun document- com a compensació a aquest major aprofitament".

Davant aquesta situació, la petició que formula el PSC és "tornar als paràmetres establerts en l'actual planejament vigent". Que el POUM facilita l'ampliació de l'hipermercat va ser fet públic pel primer secretari local del PSC, Felip González, el 14 de març passat.

El Carrefour podria ocupar 48.000 m2 en planta baixa si s'aprova definitivament el POUM tal com està ara. El 19 de març es va fer l'aprovació inicial del planejament i queda la provisional i la definitiva. Actualment el Carrefour ocupa prop de 24.000 m2.