Una vintena de persones convocades pel col·lectiu Recuperem La Sala Ciutat es van reunir ahir al vespre davant de l'edifici per tal de mostrar el seu rebuig a l'enderroc de l'equipament cultural.

En una concentració marcada per la insistent pluja que va caure durant la tarda i nit d'ahir a la capital del Bages, els convocants es van reunir en un dels accessos a la cantonada entre el carrer de les Escodines amb la via de Sant Ignasi sota l'atenta mirada d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local, que controlaven l'escena des de lluny. També hi havia una parella de Mossos instal·lada a la porta de la sala per evitar un hipotètic accés dels manifestants.

Durant la protesta un dels protestants va llegir el manifest que hores abans el col·lectiu organitzador havia difós mitjançant els seus perfils a les diferents xarxes socials. En el text, els okupes denunciaven el suposat silenciament d'un informe tècnic elaborat per Arquitectes Sense Fronteres en què es defensava que l'edifici estava en bones condicions estructurals. Al mateix temps, l'informe apuntava també que els desperfectes derivats de la manca d'ús de la sala es podien arreglar fàcilment amb una inversió mínima.

"Ciutat aparador"

En el mateix text, els manifestants acusaven obertament l'Ajuntament de Manresa de prioritzar construir "una ciutat aparador" per sobre "de les necessitats de les persones que hi viuen" i defensaven el model de programació que havien dut a terme des del gener a la Sala Ciutat.

Finalment, el manifest acusava el consistori de "posar al davant els interessos econòmics privats", atès que l'enderroc de l'edifici i els treballs posteriors per reconvertir l'espai s'han adjudicat a Criteria Caixa Holding, societat vinculada a La Caixa.

L'acte de protesta es va cloure amb una breu desfilada des del punt on es va fer la lectura del text de convocatòria fins a l'entrada de l'equipament, d'on els agents policials s'havien apartat feia uns minuts. Un cop davant l'accés principal, els presents van lligar la pancarta a la reixa que impedeix l'accés al bloc i van pronunciar uns tímids crits de protesta abans de dissoldre la concentració.