La CUP ha presentat al·legacions a l'aprovació provisional del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en què demana que "es redueixi el percentatge d'habitatges buits".

Segons la formació rupturista, ara mateix a Manresa el 21,04% d'habitatges construïts estan buits, i el POUM estableix que s'ha d'assolir un percentatge del 17%. La CUP demana, sense posar percentatge, que el criteri no s'estableixi sobre la base de la comparació amb altres ciutats de les mateixes característiques, sinó en funció de les necessitats de la ciutat, per damunt de criteris especulatius.

Una altra demanda és que s'estableixin "mecanismes per al creixement coherent", per exemple, la priorització de l'ocupació de pisos buits. Un cop ocupats aquests pisos, el segon pas seria que "creixi en els solars on la ciutat és consolidada, i paral·lelament rehabilitar els habitatges en estat de ruïna". Només quan la ciutat consolidada no pugui créixer més considerarien factible "créixer en superfície cap als afores". Així, "el creixement de la ciutat serà en consonància amb les necessitats de la gent, i no de les promotores privades. Només així es podrà evitar una nova bombolla immobiliària".

La CUP també es mostra preocupada pel possible creixement comercial en l'àmbit dels Trullols. Segons el POUM, la zona del centre comercial dels Trullols "es podria ampliar de manera encoberta", i facilitar la "posició de les zones comercials a tocar d'aquesta àrea" en el nou pla parcial urbanístic del camí dels Trullols. No s'especifica, però la formació rupturista també ho ha volgut fer constar a l'àmbit de sòl urbanitzable no delimitat.