La Fira del Vehicle d'Ocasió al Palau Firal, amb 148 cotxes de deu concessionàries, va arrencar ahir amb menys públic que altres vegades però més clients amb ganes de comprar. Aquest esdeveniment se celebra dos cops l'any.

Els venedors coincidien que al sector de l'automoció el pitjor de la crisi ha passat, si bé hi ha qui ho atribuïa, no tant al fet que la gent estigui més bé econòmicament, sinó que han de comprar un cotxe per força després de fer aguantar el seu fins al límit. Coincidien que, en general, la clientela està més informada gràcies a Internet, i que la seva feina se centra en la part econòmica perquè "n'hi ha que saben més coses que nosaltres".

Al migdia, tot i que no hi havia una gran afluència, el trànsit de gent era constant. Principalment, parelles d'edats diverses i alguna família amb canalla. Se sentia sonar alguna botzina i les portes dels cotxes obrint-se i tancant-se per veure'n l'interior. Hi ha qui només començar ja va fer una venta.

Amador Pérez, d'Autotransversal, explicava que des del setembre del 2014 han doblat les ventes pel que fa al vehicle nou, la qual cosa ha repercutit en les dels de segona mà. A Sarsa Bages, Ivan Palezuela feia notar que les noves campanyes de finançament han ajudat a animar les ventes. Xevi Casado, de Sarauto, és dels que feien notar el canvi generacional, que ha anat acompanyat del fet que la gent "vagi més informada".