E

ls establiments que van triomfar més la nit de dissabte van ser els que van oferir a la clientela la possibilitat de fer-se fotos en els diferents photocalls que hi havia al llarg del recorregut. Fotos amb l'ànec Donald i Micky Mouse (sala Silenci). Amb un ós característic de la joieria Tous de mig metre d'alçada resseguit amb llums led de color rosa. En una mena de capsa on la gent quedava darrere d'un vidre i envoltada per un marc. N'hi ha que simplement es feien fotos davant de botigues que els feien gràcia.

L'ambientació va jugar un paper important en l'esdeveniment. Al Born, la gran majoria dels comerços participants van enganxar unes grans estrelles de color fúcsia davant les respectives entrades amb l'adreça al Facebook o el hastag del negoci. Al carrer Nou hi havia globus de color blanc. A Guimerà, catifes de color lila davant les portes. Especialment encertada va ser la decoració de la joieria Estrada, a tocar de la plaça de Crist Rei, amb uns paraigües girats del revés fent de sostre a l'exterior de la botiga a la gent que s'hi feia tatuatges de fantasia; i la del costat del negoci de floristeria i decoració La Mag-nòlia, a base de rams i espelmes. N'hi ha que en van tenir prou per atraure la clientela amb exposar els seus articles al carrer atapeïts i amb els preus rebaixats ben visibles, com la botiga de marroquineria Corinto.

A la plaça de Sant Domènec i al segon tram del Passeig, les food-trucks de Cupcake cafè i d'Inshushi bar van crear sengles espais singulars, amb el color turquesa com a comú denominador. En canvi, també a Sant Domènec, el chill out amb sofàs de plàstic de color blanc que hi va muntar el Villa Lola amb música punxada per un DJ no va aconseguir requesta.

A la botiga Dolç i Sec, al carrer Nou, el detall que van tenir amb la gent que passava pel davant encara va tenir més èxit que les invitacions per fer-se fotos amb el mòbil al costat de personatges de Disney, d'un Doraemon (al photocall del Cube i Due) o bé dins del logo de l'Instagram (Copèrnic). Allà hi repartien xocolata desfeta...