Els malls dels operaris van posar punt final, ahir, a un dels serials d'aquest any a Manresa. Poc abans de les 8 del matí van començar les tasques prèvies per a l'enderroc de la Sala Ciutat de Manresa i, al migdia, part del sostre ja era història.

A banda d'iniciar la reconversió de l'espai en una nova plaça de cara al projecte Manresa 2022 (vegeu Regió7 de dimecres), els treballs també van donar per acabada l'ocupació de 249 dies del col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat, que s'oposava a la demolició de l'edifici i que des del gener hi havia organitzat actes. Des de feia setmanes, però, l'activitat havia quedat interrompuda i feia dies que la pissarra exterior del recinte anunciava la imminent convocatòria d'una assemblea "definitiva" sobre el futur de l'ocupació que, finalment, no s'ha dut a terme.

L'arrancada dels treballs de demolició va anar acompanyada d'un desplegament policial format per agents de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que a primera hora van acompanyar els operaris. A mig matí, però, la presència policial s'havia reduït a dues parelles d'agents municipals que custodiaven els treballs des de la distància. La seva funció, explicaven, era vigilar l'entrada i sortida dels vehicles utilitzats per fer els treballs a més d'evitar qualsevol intent de reocupació que es pogués produir.

L'adjudicació dels treballs

Les tasques de demolició són a càrrec d'una empresa subcontractada per Criteria Caixa Holding, la branca de La Caixa encarregada de les obres de reconversió d'aquest espai.

Preguntats per aquest diari, fonts de l'entitat es van limitar a confirmar l'inici de les obres però van preferir no fer-ne cap valoració. Tampoc ho va fer l'Ajuntament de Manresa, que després d'apuntar que la gestió de les obres és a càrrec de l'empresa escollida per La Caixa, va rebutjat posar cap calendari per al desenvolupament dels treballs.