L´aparició dels ossos no és l´única sorpresa que han donat les obres a l´actual edifici del teatre Conservatori. Els treballs per fer el centre d´interpretació dedicat a la Manresa que va conèixer sant Ignasi van començar a final d´agost. Ocuparà els locals on fins ara hi havia les entitats El Galliner, Imagina´t i Cineclub, que s´han traslladat a altres dependències del mateix Conservatori. La previsió és que ja es pugui mostrar a final d´any.

El primer que van fer els operaris va ser repicar terres i parets per deixar al descobert les restes del claustre de l´antic convent dels dominics del segle XIV. És a dir, treure tots els afegits que tapaven la pedra original.

Van trobar que els elements que queden del claustre del convent com capitells i voltes estaven força malmesos. També va aparèixer un antic escut heràldic del XIV gravat en una paret.

L´equipament rebrà el nom «Espai Manresa 1522. La ciutat de Sant Ignasi». S´hi entrarà pel carrer Mestre Blanch, i serà llarg i estret. S´hi explicarà com era la Manresa que va conèixer sant Ignasi fa 500 anys. S´hi podran veure ornaments i elements patrimonials provinents de les esglésies de Sant Pere Màrtir i del Carme que fins ara eren al Museu Comarcal, i també de l´antic convent dels Predicadors, una maqueta de Manresa el segle XVI i una pintura de sant Ignasi (vegeu pàgines 2 i 3).