Més de 300 persones ja s'han inscrit al tercer Congrés Estatal sobre Alteracions de Conducta que se celebrarà els dies 12 i 13 de novembre a Manresa. L'organització és de la Fundació Althaia i Ampans.

Al certamen hi participaran referents mundials en trastorns de conducta com el nord-americà George Sugai, que ja va participar al segon congrés, que es va dedicar a la infància i l'adolescència; la doctora en Psicologia de la Universitat de Gal·les Kathy Lowe; i el britànic Richard Hastings.

El tema del congrés d'enguany se centrarà en el disseny de models d'intervenció i suport a les persones amb trastorns de la conducta. Vol donar resposta a tres qüestions: com abordar les alteracions en diversos entorns educatius i socials; els canvis necessaris per facilitar un millor benestar de les persones que pateixen aquest tipus de trastorns; i com aplicar les intervencions en entorns normalitzats amb els recursos existents. L'objectiu dels organitzadors és convocar professionals de diferents disciplines per debatre i millorar el coneixement, la innovació i la recerca per millorar l'atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual amb problemes de la conducta.