Representants de la Fundació Sociosanitària de Manresa i de Càritas van presentar ahir al migdia un acord per tal de formar persones en risc d'exclusió social per dur a terme feines de la llar com ara els serveis de bugaderia o la cura de persones malaltes.

Aquest acord s'integra dins el projecte Ateninser que l'entitat benèfica té en marxa per tal d'oferir formació en tasques domèstiques i orientació a l'hora de buscar feina en aquest camp. Les classes d'aquest curs començaran el desembre que ve i, enguany, incorporaran com a principal novetat el fet de comptar amb professionals formats que impartiran una part de les lliçons magistrals del cicle.

En aquest sentit, el personal de la Fundació Sociosanitària ensenyarà als alumnes -principalment dones i totes elles d'origen immigrant- temes com ara com cuidar persones dependents, tenir cura de la seva higiene personal i fer-se càrrec dels serveis de bugaderia dels domicilis particulars. A banda de les lliçons purament teòriques, l'acord presentat ahir inclou també la possibilitat que aquestes classes es complementin amb sessions pràctiques a domicilis supervisades pels treballadors de la fundació que facin de mestres.

Les classes són una branca més de l'ampliació d'horitzons del pla Ateninser. A més de la col·laboració amb la institució sanitària, a principi de l'estiu passat Càritas Manresa va anunciar que havien arribat a un acord amb la Fundació Alícia per tal que treballadors d'aquest centre també fessin classes, tot i que en aquest cas centrades en temes de cuina i dietètica, enfocades a l'alimentació de les persones grans.