L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va fer públic ahir que abans de 4 mesos començaran les obres a la Baixada de la Seu per convertir l'antic edifici dels jutjats en la seu de l'edifici corporatiu de la Generalitat, que concentrarà les dependències que diversos departaments del Govern català tenen disperses per la ciutat.

Junyent va aprofitar la compareixença pública de balanç d'inici de mandat per explicar que ahir mateix s'havia signat el conveni que posava a disposició de l'Ajuntament 400.000 euros amb els quals s'han de posar en marxa abans del 9 de febrer les obres de condicionament del que serà l'edifici institucional de la Generalitat a Manresa.

Els diners formen part dels 1,7 milions d'euros que la Generalitat té pendents d'invertir amb aquest objectiu des del 2013.

L'edifici acollirà la Delegació Territorial del Govern, els Serveis Territorials d'Interior i de Territori i Sostenibilitat, la Regió Sanitària del CatSalut, el Servei Regional de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la Regió Sanitària Central del Servei Català de la Salut.