El tram en obres de la carretera C-55 a l'entrada de Castellgalí estrena aquest cap de setmana una nova senyalització en lloc de la que hi havia fins ara, que molts conductors consideraven que generava confusió a l'hora de separar els diferents carrils de la calçada.

La principal novetat és que en aquest sector s'hi han instal·lat senyalitzacions verticals que indiquen la deriva que han de seguir els vehicles que segueixen el traçat de la via. Els senyals consisteixen en uns panells de color groc viu en els quals es veuen unes fletxes que dibuixen el revolt que han de traçar els cotxes que circulen per aquest tram de la via.

A més de la instal·lació de la senyalització vertical, les intervencions recents en aquest sector de la carretera han servit per pintar de nou la separació dels carrils i les fletxes de direcció i eliminar part de les bandes sonores que delimiten el traçat de la calçada. Tot i així, en la major part d'aquesta zona, quan els vehicles que hi circulen passen per sobre les bandes rugoses, encara s'hi pot notar part de la vibració.

Aquest tram de via està en obres per tal d'instal·lar-hi una barrera central de formigó que permeti separar els dos sentits de la marxa. Abans de dur a terme la instal·lació d'aquest element, els operaris han hagut de procedir a ampliar la plataforma de la carretera, motiu pel qual s'ha posat una mitjana de formigó en un els laterals de la via per poder-hi efectuar els treballs. L'acció, però, ha obligat a estrènyer el traçat de la via, limitant considerablement l'amplada dels dos carrils que actualment hi havia en servei.

Els treballs en qüestió, que van començar l'estiu passat, abracen un tram de prop de deu quilòmetres de distància que va des de la sortida sud de Manresa (la de Sant Pau) fins a l'accés a l'autopista C-16 des de Castellbell. La barrera central per evitar col·lisions frontals s'instal·larà en pràcticament tot el recorregut entre aquests dos punts quilomètrics.

Una carretera conflictiva

La circulació en aquest tram de la carretera C-55 ha causat diversos accidents en les darreres setmanes. Un dels últims es va produir el dia 28 de setembre, quan dos vehicles van col·lidir frontalment precisament en aquest mateix tram de la carretera.

L'accident va passar al punt quilomètric 23 de la C-55, entre el nucli de Castellgalí i el restaurant Els Torrents i va implicar dos cotxes. Com a conseqüència de la topada, tres persones van resultar ferides i una d'elles, un manresà de 84 anys, va morir pocs dies després a causa de les lesions produïdes per l'impacte.

La del sinistre de final del mes passat va ser la quarta víctima mortal d'enguany en el tram sud de la carretera C-55 entre Manresa i Abrera. Les altres persones que han perdut la vida en aquesta via van ser una manresana i el seu fill en un xoc a Olesa, i un veí de Moià que conduïa en sentit contrari per la variant de Manresa. Si es compta tota la C-55 completa entre Solsona i Abrera, la del setembre va ser la sisena víctima.