Tècnics especialitzats van procedir, ahir al matí, a retirar les plaques de fibrociment d'amiant, material popularment conegut com a uralita, que cobrien una part del sostre de la Sala Ciutat. L'acció és un pas més en les tasques d'enderroc de l'edifici, que van començar dijous passat.

Atès que la uralita és un material altament tòxic i contaminant, la retirada de les peces fetes amb aquesta fibra va haver d'anar a càrrec d'operaris formats en la gestió d'aquests residus i preparats per dur a terme aquesta feina.

Per aquest motiu, al llarg del dia d'ahir es van poder veure a l'edifici treballadors de l'empresa contractada per Criteria Caixa Holding, entitat responsable de la reconversió d'aquest espai. Els operaris anaven equipats amb els habituals vestits de color blanc i les màscares que impedeixen que la uralita entri en contacte amb la pell dels qui la manipulen o que, en el pitjor dels casos, l'arribin a inhalar.

La perillositat del fibrociment ve donada perquè la inhalació de les partícules d'amiant que el componen pot provocar, a la llarga, l'aparició de càncer i altres malalties de tipus pulmonar.