L'expresident d'Unió Democràtica de Catalunya a Manresa Vicenç Hontangas ha sol·licitat ser militant de la CUP. Hontangas va deixar la presidència de la formació a principi del setembre passat, moment en què també va estripar-ne el carnet de militant.

Fonts de la CUP a Manresa han corroborat aquesta informació tot i que han assegurat a aquest diari que l'exdirigent democratacristià encara no ha formalitzat la seva inscripció al partit.

Segon les mateixes fonts, un cop Hontangas es va posar en contacte amb els membres de la formació independentista aquests li van recomanar que, en primer terme, assistís a les assemblees obertes que celebra el partit per tal de familiaritzar-se amb aquesta manera de funcionar.

També han assegurat que li van explicar com s'organitzen els moviments assemblearis i el van instar a començar a fer treball de base abans de fer oficial la seva inscripció. Les mateixes fonts van argumentar que aquest és el procediment habitual que es recomana que segueixin totes aquelles persones que s'interessen per entrar a formar part de la CUP. Per això, van afegir, en cas que Hontangas decidís tirar endavant, l'entrada definitiva no seria efectiva fins d'aquí a uns mesos.

Abans de ser president d'UDC a Manresa, Hontangas va ser regidor per aquest partit a l'Ajuntament de Berga. Després d'anys de militància, el mes passat va desvincular-se'n conjuntament amb 36 militants més, entre els quals hi havia la seva predecessora, la regidora de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i Mobilitat, Olga Sánchez.