La Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa ha demanat formalment a l'Ajuntament de Manresa que reconsideri la modificació de paràmetres que preveu el nou Pla d'Ordenació Urbanística i que facilitarien l'ampliació del Carrefour.

La UBIC argumenta la petició pel fet que les contraprestacions econòmiques que la ciutat podria aconseguir -els diners que aportaria l'hipermercat- "no està clar que compensin el perjudici que puguin ocasionar" a l'oferta de comerç urbà ja existent.

En el text de l'al·legació presentada a l'aprovació provisional del nou pla urbanístic, la UBIC exposa que la modificació del planejament "pot causar un canvi substancial de model comercial a la ciutat", depenent del tipus de negoci que s'implanti, "que pot ser del tot contrari a l'esperit de defensa i foment del centre històric de la ciutat i l'estructura urbana del POUM". El president de la UBIC, Jaume Pont, ja havia mostrat l'oposició de l'associació que el nou marc urbanístic facilités a Carrefour obrir unes grans galeries comercials al costat de l'hipermercat del sector dels Trullols (vegeu diari del 4 de juliol).

Por a unes galeries

Els comerciants associats a la UBIC són del parer que si el Carrefour ampliés la superfície d'hipermercat l'afectació seria assumible, però si el que pretén és fer unes grans galeries comercials sí que hi hauria un perjudici clar per al comerç del centre de la ciutat.

Per a la UBIC no és el mateix un model de botigues petites cèntriques especialitzades que facin ciutat i creïn ambient que una gran concentració comercial a l'extraradi, molt ben comunicada, amb abundant aparcament gratuït i que frueixi d'unes condicions que fins i tot facin plantejar-se a firmes implantades al centre de la ciutat si seria millor marxar als afores. La conseqüència seria "anar desertitzant el centre".