La inversió que està fent La Caixa per transformar la Via de Sant Ignasi, com a contrapartida prevista en l'operació de Fàbrica Nova, tindrà un límit de 2,7 milions d'euros, segons ha informat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

Aquesta quantitat és l'equivalent al cost del pavelló que hi havia inicialment previst en els acords de compensació per l'operació de la Fàbrica Nova. Quan La Caixa es va quedar la part de l'operació de Sacresa (que va fer fallida) va assumir també les càrregues urbanístiques pendents.

Amb el canvi d'equip de govern a l'Ajuntament de Manresa, CiU va fer un cop de timó i va negociar amb La Caixa que en comptes de fer un pavelló dediqués els diners a un seguit d'actuacions per millorar la Via de Sant Ignasi.

Valentí Junyent ha explicat que el termini d'obres de l'operació d'enderroc de la sala Ciutat, que va començar l'1 d'octubre, és de 5 setmanes.

Un cop acabin, a mitjan novembre, s'obrirà una pausa, que pot ser de dies o setmanes, fins que comenci la segona fase de l'operació: la urbanització de l'espai que deixarà lliure la desaparició de la Sala Ciutat i la millora de l'entorn de la capella del Rapte.