Jordi Bacardit Reguant (Manresa, 1981) és el cap de gabinet de Marta Rovira, l'actual secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), i, per tant, un manresà que ha viscut i està vivint des d'una posició privilegiada el procés sobiranista.

Jordi Bacardit -que és germà de l'exregidor convergent d'Urbanisme de Manresa Ramon Bacardit- va néixer el 1981, vivia a l'edifici de Caixa Manresa de la Ben Plantada, i va estudiar a les Dominiques, escola on treballava la seva mare.

A partir dels 10 anys i fins als 14, el manresà va ser escolà a Montserrat, i a partir dels 14 va continuar la seva formació en un institut de Barcelona: "marxava de Manresa a les 7 del matí i tornava al vespre", recorda.

Tot i això, els vincles d'aquest cap de gabinet amb la ciutat no es van trencar mai "perquè vaig estar vinculat al Mijac Sagrada Família, on anava cada cap de setmana, primer com a alumne i després com a monitor"; i també per la família: "aquí tinc els pares, pràcticament tots els germans i els nebots".

Jordi Bacardit va estudiar Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), carrera que va acabar fent un Erasmus a la Universitat de Stirling (Escòcia), i va cursar un màster en comunicació política a París.

A França va començar els seus contactes professionals amb la política, ja que va fer les pràctiques a la pàgina web del govern francès (touteleeurope.fr).

Al cap d'un temps, el manresà va tornar a Catalunya, i després d'una temporada treballant a Barcelona en diversos projectes, va entrar al portal de notícies Vilaweb, on va estar un any.