Una quinzena d'activistes de la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme al Bages van fer ahir una acció de denúncia contra Blackstone, al qual assenyalen com el fons voltor més gran del món.

La PAHC Bages va fer tancar l'oficina que Catalunya Caixa té al passeig de Pere III com a part de la mobilització internacional en ciutats com Nova York, Atlanta, Seattle, Chicago, Londres, Tòquio i Sevilla, entre d'altres.

Els activistes antidesnonaments van fer públic un comunicat en el qual recordaven que Blackstone va adquirir el 80% dels actius hipotecaris de Catalunya Caixa per 4.000 milions d'euros, quan l'entitat havia estat rescatada prèviament amb 12.000 milions d'euros de diners públics cedits sense cap contraprestació social a canvi.

La PAHC va denunciar haver estat testimoni de com Blackstone ignorava les famílies atenent únicament per telèfon, demanant una vegada i una altra la mateixa documentació i fins i tot oferint petites quantitats de diners que no cobrien els seus deutes hipotecaris a canvi de no concedir el lloguer social, el que consideren que és "un xantatge en tota regla que s'aprofitava de la situació desesperada de les famílies afectades".