La diputada sallentina Anna Gabriel va ser l'encarregada ahir d'explicar com s'estan duent a terme els primers contactes entre la CUP i Junts pel Sí per tirar endavant el procés constituent. Gabriel, que ja d'inici va aclarir que les converses no poden tenir cap paral·lel mediàtic, va explicar que tot just s'està en una fase exploratòria, i que les diferents tradicions i dinàmiques de treball fan que s'avanci lentament.

En la fase actual, les converses es limiten a l'intercanvi d'idees i propostes, però no de presa de decisions, que en el cas de la CUP s'hauran de prendre seguint els mecanismes assemblearis habituals en la formació rupturista.

Anna Gabriel va confirmar que, des de la coherència i la generositat, la CUP seguirà treballant per aconseguir els seus objectius i per convèncer tota la gent que encara no ha votat per la independència, però que és imprescindible per a la construcció de la nova república.

Els assistents que omplien la sala principal del Batzac van participar activament, amb intervencions sobre qüestions que anaven des de la proposta de presidència coral que la CUP va fer pública els primers dies posteriors al 27S, fins a la necessitat de respondre a la situació d'emergència social que hi ha al país. En aquest sentit, el públic també va insistir en tendir ponts amb Catalunya Sí Que Es Pot, entenent que cal eixamplar la base sobre la que construir la futura república i que cal fer-ho sumant també des de l'esquerra.

Finalment, les últimes intervencions es van centrar en la importància de la mobilització popular, entenent que aquesta és imprescindible per la materialització dels resultats del 27S i la conseqüent construcció de la república catalana.