La monja dominica sor Lucía Caram va ser beneïda pel papa Francesc després de l'audiència general dels dimecres al Vaticà i ella mateixa ha explicat que el pontífex la va saludar amb un cordial: "ah, tu ets la monja que fa soroll", i que la va animar a continuar la tasca que du a terme. "Tu continua fent soroll, no et cansis, els pobres són el més important, això és l'evangeli. Fes soroll", li va dir.

Sor Lucía anava amb sor Juana Mari, la priora del convent de Santa Clara de Manresa, i formaven part del grup d'argentins convidats a través de la nunciatura.

Quan el pontífex va arribar al lloc que ocupaven les va abraçar i les religioses li van poder explicar la tasca que duen a terme. Sor Lucía va aprofitar per dir-li que "l'Església no ens ho posa fàcil, avui és molt difícil ser cristià a l'Església catòlica". Sempre, segons el relat de la popular monja manresana, el papa Francesc no ho va posar gens en dubte, va riure amb complicitat i li va dir: "et respondré com aquell que va dir: 'senyora, a mi m'ho diu?'".

Sor Lucía assegura que després de rebre la benedicció papal totes dues monges es van quedar amb molta pau: "Pere d'alguna manera ens confirmava en la fe, una fe que ens posa al servei dels més pobres".