No és només la UBIC qui demana a l'Ajuntament de Manresa que no tiri endavant la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal que facilita l'ampliació de l'hipermercat Carrefour dels Trullols. La resta d'associacions comercials de la ciutat han signat una al·legació en la qual es posicionen en els mateixos termes.

Els signants són les associacions de comerciants Born-la Plana, carrer Nou, Urgell i Vilanova, Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants, carrer Barcelona i els mercats de Puigmercadal i de la Sagrada Família.

El que demanen és que "es reconsideri l'ampliació de paràmetres d'edificació" prevista al POUM que es troba en fase d'aprovació provisional i es torni als paràmetres permesos a l'anterior POUM del 1997, que és l'actualment vigent.

La petició la justifiquen pel fet que "no s'han fet públiques les intencions de l'establiment comercial amb l'ampliació; que les contraprestacions econòmiques que s'efectuaran en el moment d'atorgar la llicència que permeti el canvi d'ús només són en benefici del mateix establiment i que no es poden modificar o limitar els usos davant d'una ampliació de l'establiment comercial".

Es tracta del mateix argumentari emprat per la Unió de Botiguers i Comerciants en la seva al·legació, però hi ha diferències pel que fa a la part expositiva.

La primera és que l'al·legació fa referència al fet que, a petició de totes les associacions de comerciants de Manresa, els seus representants van intentar mantenir reunions amb els responsables dels partits polítics amb representació a l'Ajuntament.