La Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages ha advertit que en molts dels nous sectors delimitats pel nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) les despeses per al seu desenvolupament són molt superiors als beneficis a obtenir, "la qual cosa comportaria la manca d'ajust a dret de tots aquells sectors que no siguin viables econòmicament".

La Cambra de la Propietat ha fet constar aquesta anomalia en l'al·legació presentada a l'aprovació provisional del nou pla urbà de la ciutat.

Aquest fet, que des del punt de vista de l'organisme cameral s'ha de corregir, és el pal de paller de l'argumentari que han presentat perquè s'esmeni el POUM.

L'organisme, que té Jordi Carreras com a secretari-gerent, ha fet pública la "preocupació de molts propietaris per l'ordenació urbanística" i per les obligacions que es deriven de la tramitació del nou pla d'ordenació.

Segons la Cambra, el nou pla "augmenta considerablement i sense prou garanties, respecte del pla actualment vigent, el nombre d'àmbits subjectes a actuacions urbanístiques".

L'al·legació concreta que es refereix als Polígons d'Actuació Urbanística (PAU) i als Plans de Millora Urbana (PMU) delimitats en sòl urbà, en els quals "no hi ha una distribució equitativa dels beneficis i de les càrregues derivades del planejament urbanístic".

Davant d'això demana fermament "que es redueixi el nombre d'àmbits d'intervenció urbanística" que es plantegen mitjançant aquestes figures.

Si no s'adopta aquesta mesura considera que el resultat serà que es perjudicaran activitats econòmiques i el tràfic jurídic dels immobles, i no es respectaran els drets dels propietaris de sòl urbà consolidat, que no poden ser obli-gats de forma il·limitada a contribuir a nous i successius costos d'urbanització definits en el nou planejament en tràmit.