Prop de la meitat de les sol·licituds que ha rebut l'Ajuntament de Manresa des d'inici d'any de ciutadans que volien aconseguir una acreditació per aparcar a les zones verdes del centre històric -àrees reservades per a residents- han estat denegades. Des que va començar l'any fins a principi d'octubre, l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Manresa ha rebut 237 sol·licituds per aparcar a les places de zona verda del centre històric i d'aquestes només 135 (el 57 %) han estat resoltes favorablement. La resta, 102 (el 43 %), han estat denegades perquè el sol·licitant no complia algun dels requisits.

Les condicions per obtenir l'acreditació per aparcar a les zones reservades als veïns són estar empadronat al sector delimitat de la zona verda, que el vehicle estigui donat d'alta en el impost de vehicles de tracció mecànica, i que s'estigui al corrent del pagament d'aquest impost i de qualsevol multa de trànsit. Només es pot concedir una autorització per persona. Fonts municipals han informat que no hi ha un únic motiu pel qual l'OAC denegui l'acreditació amb més freqüència, sinó que les resolucions desfavorables sorgeixen per causes que estan "molt repartides". Les mateixes fonts també han volgut deixar clar que aquestes sol·licituds resoltes inicialment desfavorables "poden acabar resolent-se favorablement".

121 zones verdes

Actualment a Manresa hi ha 121 places de zona verda. L'11 de juny passat, l'Ajuntament va habilitar-ne 98 de noves a la plaça del Milcentenari, a la plaça Pedregar, al carrer Na Bastardes i al carrer Puigmercadal, que es van sumar a les 23 que ja hi havia a la plaça d'en Creus i entorn. El total de places verdes formen un únic sector, de manera que qualsevol resident acreditat pot estacionar en qualsevol de les places senyalitzades.

De les 98 places que va habilitar l'Ajuntament el juny passat, 55 (les de l'interior de la plaça del Milcentenari, la plaça Pedregar i el carrer Na Bastardes) són d'ús exclusiu per als residents i 43 són de zona blava mixta (a l'exterior de la plaça Milcentenari). Des de l'ampliació de la zona verda el mes de juny, l'OAC ha rebut el gruix més important de sol·lictuds, un total de 118, de les quals se n'han aprovat 75 i 43 han estat denegades.