Manresa vol millorar la seva imatge a l´estranger

L'Ajuntament prepara un pla de projecció exterior per ser més atractivitat i afavorir el creixement econòmic

20.10.2015 | 19:12

L´alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el tinent d´alcalde i portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, han presentat aquesta tarda de dimarts en roda de premsa el Pla de Projecció Exterior Manresa 2015-2022, un document que té per objectiu marcar les pautes que han de guiar l´actuació de la ciutat en els propers anys en matèria de projecció internacional.

Valentí Junyent ha concretat que el posicionament internacional de la ciutat és un àmbit en què "la ciutat no ha esmerçat gaire esforços" i, en aquesta línia, el pla té per objectiu millorar en posicionament de Manresa "en un entorn cada cop més globalitzat", per atraure persones, inversions i oportunitat en diferents àmbits i generar creixement econòmic en diversos sectors en l'horitzó del 2022.

El pla ha estat finançat per la Diputació de Barcelona i elaborat per DS Advocats i Economistes, una empresa amb experiència en altres projectes d´aquest tipus. El document inicial s´ha elaborat després d´haver efectuat consultes amb agents socials, econòmics i culturals, i neix amb la voluntat de ser compartit i generar consens. Per tant és obert a les aportacions de tothom i se´n faran presentacions públiques, abans de ser portat a aprovació al ple municipal del mes de novembre.

El document elaborat determina tres eixos d´actuació, que segons ha explicat Valentí Junyent a la roda de premsa, són els següents:

-Emprenedoria, ocupació i creixement empresarial: L´alcalde ha remarcat que la voluntat en aquest àmbit és augmentar el potencial competitiu de la ciutat i millorar el posicionament global de les seves indústries, amb accions de suport a l´emprenedoria, a la innovació i la internacionalització d´empreses.

-Foment del turisme, mitjançant la vinculació a la figura de Sant Ignasi, però també explotant de manera molt especial tot el potencial d´atracció turística de la ciutat i també del Bages en aspectes com la gastronomia i l´alimentació de proximitat.

-Sostenibilitat i medi ambient: Manresa és "una ciutat mitjana amb qualitat de vida, on tenim la possibilitat de gaudir d´un entorn natural envejable i molt proper", ha assegurat l´alcalde. Per això, en el marc d´aquest eix es vol potenciar la imatge de Manresa com a ciutat de referència en desenvolupament sostenible, impulsar el coneixement i ús social del patrimoni natural, i millorar la relació entre ciutadans i l´espai urbà, amb projectes diversos a l´anella verda.

De cadascun dels àmbits, el pla especifica accions concretes a realitzar, i també detalla de manera molt clara i concreta quins són els programes europeus als quals es pot recórrer per aconseguir finançament, suport i difusió de cadascuna d'aquestes accions. Per aconseguir entrar a aquests programes convenen propostes "singulars i diferenciades", en paraules de l´alcalde, Valentí Junyent. El pla s´ha impulsat per identificar, posa en valor i rellançar aquestes potencialitats de la ciutat.

El portaveu del govern municipal, Antoni Llobet, ha explicat que l´esperit del projecte és "convertir-se en un pla estratègic de gestió" en matèria de projecció exterior. Segons ell, el document, que especifica els tres eixos principals d´actuació que es concerten en múltiples accions concretes, no té per objectiu "inventar res" sinó, al contrari, "detectar i posar en valor els actius que ja tenim. Manresa disposa molt potencial i aquest pla, amb accions i propostes i la possibilitat d´accedir a programes europeus concrets, pretén extreure´n el màxim rendiment".

El pla, ha dit Llobet, és obert a les aportacions de tothom. El proper 3 de novembre, a 2/4 de 10 del matí, se´n farà una presentació pública, oberta al públic en general, a la Cambra de Comerç. El mateix dia, a la tarda, es presentarà als membres del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social. Posteriorment passarà per la Comissió de Presidència de l´Ajuntament i és previst presentar-lo al ple municipal del 19 de novembre. "El nostre desig és que es faci amb les aportacions de la ciutat, buscant el consens, tant dels col·lectius i entitats diversos, com dels grups polítics", ha dit Llobet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Manresa

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

L´Ajuntament calibrarà el rebuig d´adolescents a l´homosexualitat

Enquestarà alumnes de quart d'ESO i de batxillerat per fer prevenció entre els estudiants

DM retira en l´últim sospir una moció contra els anuncis de prostitució

El regidor va explicar que s'estimava més retirar la moció que no pas que quedés desvirtuada per...

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

El manteniment dels parcs i jardins serà cent per cent ecològic

L'Ajuntament es va comprometre que continuïn els treballs necessaris per a la transició cap a una...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema