La paraula més repetida pel regidor d'Hisenda, Josep Maria Sala, a l'hora de definir les noves ordenances fiscals de l'Ajuntament de Manresa per al 2016 va ser "moderació".

Sala descrivia així la proposta que l'equip de govern de CiU presentarà al ple municipal de dijous per a la seva aprovació i que preveu un increment zero general d'impostos, taxes i preus públics amb alguna excepció, la més destacada la de la taxa de les escombraries.

L'any que ve el 88% dels rebuts (32.116) passaran de pagar104,9 a 107,5 euros i el 12% (4.358) de 73,2 a 85,8 euros. En el primer cas s'augmenta el 2,5% i en el segon el 17,2%. Els següents dos anys les pujades seran similars fins que s'iguali l'import.

La causa d'aquests increments és doble. Per una part es deu a que l'Agència de Residus de Catalunya ha pujat el cànon d'abocament el 25,6%. Per l'altra, l'Ajuntament afirma que dóna el mateix servei de recollida de deixalles (encara que sigui amb mitjans diferents) a tota la ciutat i a Manresa encara queden carrers considerats de primera i de segona per aquest concepte.

Fa poc temps també hi havia carrers de tercera. Aquesta categoria va ser abolida i el següent pas és que els més de quatre mil rebuts que paguen com a pertanyents a habitatges situats en carrers de segona s'equiparin amb la resta.

Aquest procés es farà durant els anys 2016, 2017 i 2018. Al final hi haurà una única categoria i un únic preu.