La ludoteca Ludugurus de Manresa celebra els seus 25 anys d'atenció als infants i joves de la ciutat i ho farà amb una festa aniversari que se celebrarà dissabte a la tarda a la plaça de Sant Domènec. L'equipament gestionat per la Creu Roja i l'Ajuntament té les seves instal·lacions al carrer de la Mel i des de la seva obertura ha ofert servei a uns 3.000 infants de 4 a 14 anys.

Les activitats de celebració de l'aniversari les van presentar dimecres al migdia la regidora de Joventut, Àuria Caus; el president de l'assemblea local de Creu Roja, Miquel Riera; i Hedi Soultygova, una nena d'11 anys usuària habitual del centre.

Caus va mostrar la seva satisfacció pel 25è aniversari d'un espai que concebut com «una eina educativa, social i d'integració on els infants creixen i es desenvolupen i fomenten la seva creativitat». La regidora va agrair el treball de Creu Roja i la participació de la Ludoteca en moltes activitats que s'organitzen a la ciutat.

Al seu torn, Miquel Riera va explicar que «la festa d'aniversari de dissabte començarà a dos quarts de cinc de la tarda amb jocs gegants i tallers a càrrec dels diferents projectes de Creu Roja adreçats als infants, continuarà a partir de les sis amb una actuació del grup d'animació Xiula i acabarà amb un berenar per a tots els infants».

El president va recordar que la ludoteca «va ser el primer projecte social amb infants» de l'entitat a la ciutat i va avançar que, en el marc d'aquesta celebració, Creu Roja té la voluntat de celebrar la primavera que ve unes jornades obertes a professionals per reflexionar com haurien d'anar les línies de treball amb la infància en el futur.

Finalment, Hedi Soultygova va explicar la seva experiència com a usuària de la Ludoteca des de fa tres anys. «M'agrada divertir-me, passar-m'ho bé amb els meus germans i la meva família, fer tallers i excursions. M'encantala Ludoteca!», va dir.